Macskariasztó készülék ultrahangos technológiával

Előfordulhat, hogy kertünkben, előkertünkben, telkünkön kéretlen betolakodók – kerítésen átmászkáló macskák garázdálkodnak. Oda vizelnek, piszkítanak, az ablak alatt nyávognak, odahordják az elfogott tetemeket. Sokan szeretik a macskákat és meg is lehet érteni, mert aranyosak és kedvesek tudnak lenni, ezek az apró bosszantó tényezők azonban arra sarkallhatnak minket, hogy elgondolkozzunk egy macskariasztó készülék beszerzésén.

Több különböző technológia áll rendelkezésünkre, a legelterjedtebb az ultrahangos és villanófényes macskariasztó készülék. Ezek az ember számára nem hallható és nem is zavaró ultrahangos jeleket bocsátanak ki, melyekre a macskák érzékenyek, megzavarják azokat és elhagyják a célterületet.

Ugyanez igaz egyébként a kutyákra, az ultrahangos és villanófényes macskariasztó készülék mindenféle kis és közepes termetű állat ellen védelmet biztosít. Így az ügyesebb, kertünkbe be-be mászó kutyák is kétszer meggondolják, hogy hova tesznek belátogatást. Valamint, hogyha erdő szélén, mező közelében lakunk, vagy nincs elszeparálva kertünk magas kerítéssel a vidék többi részétől, rókák, nyestek, pockok, nyulak, egerek sem fognak minket megzavarni nyugalmunkban.

macskariasztó készülék

Macskariasztó készülék specifikációi

Ezen villanófényes és ultrahangos macskariasztó készülék rendkívül egyszerűen telepíthető. Csupán leszúrjuk a célterületre, a megfelelő irányba irányítva a jelkibocsátó részét a szerkezetnek (általában 120 fokos szögben hatékonyak) és ennyi. Kapható elemes és napelemmel töltődő macskariasztó készülék egyaránt. Érdemes az utóbbiba beruházni, így nem kell azzal foglalatoskodnunk, hogy elemet cseréljünk időnként benne.

A villanófényes változat értelemszerűen fényvillanásokkal megspékelve igyekszik távol tartani kertünkből a macskákat, ez főleg éjszaka hatékony. A WEITECH által forgalmazott napelemes kutya- és macskariasztó készülék 75 m2-es területen fejti ki hatását és teljesen vízálló. Így nem kell azon aggódnunk, hogy vajon zord, esős időben mi lesz a szerkezettel, az bírni fogja a sarat.

Fontos még megjegyeznünk, hogy a készülék által kibocsátott jelek nem zavarják meg a pacemakerrel rendelkező embereket, így senkinek az egészségére nem veszélyes, gyerekekére sem.

Az ultrahang frekvenciatartomány, melyben működik 14000-25000 Hertz, tápellátása pedig kettő darab NIMH akkumulátorral van megoldva. Mozgásérzékelője a már említett 120 fokos látószögben figyeli a teret, maximum 7 méter távolságig.

Érdemes elgondolkodni egy ilyen termék beszerzésén, nem sok vizet zavar és hatékony védelmet nyújt a kis és közepes termetű állatok ellen. Így már egyszerűbb tisztán tartani a kertet.

 

megosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn